Zaključna konferenca projekta EMPATH: Enakost in moškost(i) v 21. stoletju

V četrtek in petek, 10. in 11. oktobra 2024, bo od 10.00 do 15.00 potekala zaključna konferenca projekta EMPATH: Enakost in moškost(i) v 21. stoletju v Centru ROG (Trubarjeva 72, Ljubljana).

Na konferenci bodo partnerji predstavili rezultate projekta EMPATH, ki se osredotoča na preseganje spolnih stereotipov in toksičnih vzorcev moškosti ter njihov vpliv na mlade in družbo. Udeleženci in udeleženke bodo spoznali_le dosežke projekta, slišali_le strokovne prispevke, sodelovali_le v delavnicah in pridobili_le orodja za spodbujanje enakosti spolov v izobraževanju in širše.

Za udeležbo na konferenci se je treba prijaviti na povezavi https://1ka.arnes.si/konferencaEMPATH

Na konferenci bosta raziskovalka in raziskovalec Pedagoškega inštituta, dr. Valerija Vendramin in dr. Igor Bijuklič, moderirala okrogli mizi.

V četrtek, 10. oktobra 2024, ob 10.30 bo dr. Valerija Vendramin moderirala okroglo mizo z naslovom Spol in moškost v 21. stoletju. Na okrogli mizi bodo sodelovali dr. Veronika Tašner, Pedagoška Fakulteta Univerze v Ljubljani, Ana Pavlič, IPES, dr. Rudi Klanjšek, Filozofska fakulteta Univerze v Mariboru, in dr. Nina Perger, Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani.

V petek, 11. oktobra 2024, ob 13.15 pa bo dr. Igor Bijuklič moderiral okroglo mizo z naslovom Sorodni projekti in izkušnje pri implementaciji rezultatov. Na okrogli mizi bodo sodelovali dr. Živa Humer, Mirovni inštitut, Aleš Ojsteršek, Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje, in dr. Jasna Podreka, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani.

Program konference je dostopen na tej povezavi.

Več informacij o projektu EMPATH na povezavi https://empath-project.eu/

Dostopnost